logo
 
 

Proizvodi

     
>
  SmartPOS
program za maloprodaju
>
  TradIS
ERP za trgovinska preduzeća
>
  Logosoft WMS
magacinsko poslovanje
>
  SmartSMS
slanje masovnih SMS poruka
>
  SMS Loyalty
program za akcije i popuste
 

SmartSMS - često postavljana pitanja

Koja je namena i iz kojih komponenti se sastoji softversko rešenje SmartSMS?

Softversko rešenje SmartSMS služi za masovno slanje SMS poruka ili e-mailova. Sastoji se iz klijentskog dela koji je Windows aplikacija sa Microsoft SQL Express serverom za skladištenje podataka, i serverskog dela, baziran je na Web servisu, koji je zadužen za prihvatanje poruka od strane klijenta i isporučivanje istih do korisnika kojima su namenjene poruke.

Šta je neophodno da bi se poslale poruke?

Potrebno je instalirati klijentski program SmartSMS, imati pristup internetu i imati pristup serverskom delu putem korisničkog naloga (koji se dobija od strane Logosofta)

Kako se unose podaci koji će se koristiti za slanje poruka?

Postoje dva načina za unošenje podataka:

a) manuelno – prvo je potrebno kreirati imenik korisnika, koji može imati proizvoljan broj polja i mogu biti različitih tipova Tekst, Broj, Datum, Logicko polje; zatim se unose podaci kroz odgovarajuću formu koja je prilagodjena imeniku.

b) automatski, putem uvoza – podaci koji treba da se unesu u imenik, pohranjeni su u Excel ili CSV formatu, a zatim se putem čarobnjaka koji vodi kroz postupak uvoza prebacuju u imenik.

Koji su načini dodatnog čuvanja podataka?

Dodatno čuvanje podataka moguce je na sledeće načine:

a) izvršiti backup same baze podataka

b) izvozom podataka u Excel ili CSV formatu

Da li postoji zaštita od neovlašćenog korišćenja podataka?

Da. U okviru klijentskog dela SmartSMS postoji mehanizam zaštite koji se zasniva na korisničkim pravima kako nad imenicima, tako i nad akcijama koje mogu da se sprovedu nad istim tim imenicima (kreiranje, izmena, brisanje imenika, deljenje imenika izmedju više korisnika, mogućnost slanje poruka za kontakte iz imenika itd).

Kako se šalju poruke iz SmartSMS?

Nakon odabira imenika i odgovarujućih kontakata iz istog, korisnik sistema kreira tekst za SMS ili e-mail poruku, koja može biti fiksne ili promenjive dužine (u zavisnosti da li se koriste dodatni podaci iz imenika), i pokreće akciju slanja. Korisnik u svakom trenutku u toku slanja može privremeno prekinuti slanje i nastaviti kasnije, ili u potpunosti odustati od slanja poruka.
 

Za više informacija

     
  Pozovite nas:
011 26 91 886
  Pišite nam:
info@logosoft.rs
     

 

 

Copyright © LOGOSOFT.d.o.o. Sva prava zadržana.
Bulevar Milutina Milankovića 110, 11070 Novi Beograd | 011/ 2691 886, 3015 193

Microsoft Certified Partner